Alacant Port de Trobada, un espai per a les activitats nàutiques

Alacant Port de Trobada, un espai per a les activitats nàutiques

Alacant Port de Trobada, el gran esdeveniment nàutic que tindrà lloc en els molls de la marina alacantina del 28 al 31 de març, acollirà dins del seu ampli programa d’activitats una oferta esportiva que recull els campionats autonòmics de Vela Creuer i per Equips Optimist, així com la celebració de la Gala de la Vela. La Societat Projectes Temàtics ha presentat aquestes activitats al costat de la Federació Valenciana de Vela, el Real Club de Regates d’Alacant, el Club Nàutic Alacant Costa Blanca i la Direcció Territorial d’Activitat Física i Esport d’Alacant. Durant la presentació han ressaltat la importància de les competicions, que sens dubte mostren l’essència d’aquest esport que és el protagonista d’aquest gran esdeveniment que la Generalitat Valenciana vol aprofitar com a trampolí per a mostrar l’ampli catàleg de valors que tradicionalment defensa en totes les activitats que promou, molts dels quals ja han sigut visibles en l’anterior edició de la Volta al Món a Vela, que va tindre la seua eixida a Alacant a l’octubre de 2017, com són la solidaritat, el treball en equip o la protecció dels oceans.

Les dues competicions, que oferiran un gran espectacle en la badia alacantina, estaran organitzades per la FVCV, el Real Club de Regates d’Alacant i el Club Nàutic Alacant Costa Blanca. Cal destacar que el Campionat Autonòmic de Creuers és, a aquest nivell, la cita més important dins d’aquest àmbit esportiu. Aquesta competició tractarà de reunir entre trenta i cinquanta embarcacions dels vint-i-nou clubs de la Comunitat encara que també podran participar altres clubs que tinguen creuers amb ràting ORC. Les proves tindran lloc en mar obert el dissabte 30 i el diumenge 31 de març en la costa alacantina. El segon campionat que acollirà Alacant Port de Trobada serà el d’Equips Optimist. A la cita acudiran entre huit i dotze clubs de la Comunitat Valenciana i es durà a terme amb un sistema de lliga arbitrada, modalitat equipe contra equip, amb quatre vaixells contra altres quatre en cadascun dels match. En aquest cas els duels es disputaran en la làmina d’aigua del Port d’Alacant. Cal destacar que aquest campionat és un dels pilars estratègics d’aquest esport ja que la vela infantil és el primer pas que els xicotets navegants recorren en el seu període d’iniciació.

El director general de Societat Projectes Temàtics ha ressaltat que “l’essència de l’esdeveniment sens dubte és la vela i que les aigües alacantines puguen acollir quantitat d’embarcacions en aquestes dues competicions és una satisfacció”. Rodes ha puntualitzat a més que “veure als xiquets tan xicotets en la categoria Optimist dóna idea de l’afició que hi ha i a més un pot apreciar el gran futur que té la vela en mans d’aquests aspirants que entrenen i sumen grans dosis d’il·lusió per a arribar a conquistar grans èxits”.

Nit de la Vela

El divendres 29 a la vesprada, Alacant Port de Trobada acollirà la Gala de la Vela. Un esdeveniment anual que la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana duu a terme per a reconéixer als millors esportistes d’aquesta disciplina, així com a aquells que han aconseguit títols o medalles en proves nacionals i internacionals. Amb Alacant Port de Trobada la Generalitat Valenciana pretén prolongar els efectes delmajor esdeveniment competitiu a Alacant, com és l’eixida de la Volta al Món a Vela i al seu torn, fer més partícips als clubs nàutics de la Comunitat Valenciana. A més, Alacant Port de Trobada pretén trencar l’estacionalitat de la prova i mantindre viu l’esdeveniment amb aquesta cita que comptarà amb activitats participatives, lúdiques i esportives per a tots els públics.

Informació i fotos: SPTCV