Altea tanca amb nota el Nacional de 420

Altea tanca amb nota el Nacional de 420

Els dies 31 d’octubre al 3 de novembre el Club Nàutic d’Altea acollia l’esdeveniment nacional més important de 420, la Copa d’Espanya de la modalitat.

Un total de 188 regatistas de tota Espanya s’han mesurat en tres jornades de dura competició. L’intens vent ha sigut el protagonista d’aquesta copa que ha posat a prova la resistència dels regatistas.

El dijous 31 d’octubre a les 20.00 hores arrancava l’acte de presentació de la Copa a les terrasses del Club Nàutic d’Altea.

L’acte va arrancar amb la presentació del que serà el trofeu de la copa. Amagat després d’un teló un quadre de grans dimensions esperava a ser descobert i revelar la gran sorpresa de la nit. El pintor alteano Tachi va mostrar a tots els regatistas i assistents l’obra que ha preparat per a aquesta Copa d’Espanya de 420 les còpies úniques de la qual numerades seran entregades als guanyadors de cada categoria el diumenge en el lliurament de trofeus.

Després d’un espai perquè les autoritats donaren la benvinguda a tots els regatistas, federació a federació van anar pujant a l’escenari per a rebre la banderola del Club Nàutic d’Altea i fer-se una foto oficial de grup.

En finalitzar l’acte tots els assistents van compartir una sopa bufet a la terrassa oferida pel restaurant del Club Nàutic d’Altea, Bon Vent.

El divendres 1 de novembre arrancaven les proves a Altea. A les 12.30 el vent permetia al comité donar la primera eixida, però a última hora del matí la intensitat del vent baixava i el dia es tancava amb tan sols una mànega realitzada per a cada grup.

Les prediccions per al cap de setmana pronosticaven unes condicions de regates dura i s’han complit. El dissabte es completaven tres mangues per a cada grup amb un vent mitjà de 15 nusos que a vegades ha arribat fins als 20 nusos d’intensitat.

La parella local, Alejandro Arroyo i Juan Antonio García, regatistas del Club Nàutic d’Altea, feien una bona marca i es classificaven per al grup ore del diumenge.

Els gallecs Jaboco García i Antonio Ripoll es posicionaven primers de la general en aquesta segona jornada, ja que han aconseguit mantindre fins al final  de la regata.

Els comunicats per al diumenge també marcaven un vent intens en la badia d’Altea. La flota eixia a l’aigua a les 10.30 hores, però a escassos minuts de l’hora programada per a la primera eixida el comité manava a terra al grup plata, donades les dures condicions en el mar.

CLASSIFICACIONS