Alejandro Climent es corona com a guanyador de les Formula Kite Spain Series 2019

Alejandro Climent es corona com a guanyador de les Formula Kite Spain Series 2019

Després d’una temporada on seixanta-huit regatistas de catorze nacionalitats diferents han participat en les Formula Kite Spain Series, Tarifa ha posat el tancamentl d’or a aquest circuit nacional de kitefoil, convertint-lo en un dels circuits de vela lleugera de referència a nivell europeu.

L’espanyol Alejandro Climent, referència d’aquesta modalitat de ciri olímpic a Espanya, es va proclamar guanyador de les Formula Kite Spain Sèries  2019 després de conquistar els podis disputats a Mallorca i Conca, i signar un segon lloc a Castelló i acabar quart en aquesta última parada en Tarifa. 

Un títol que revalida i que va vindre acompanyat de la preciada taula amb or de vint-i-quatre kilates de Tarifa Foil Boards i un xec de dos mil euros.

Després de Climent es va situar Kiko Peiró, ja considerat l’esportista revelació de l’any en la classe Formula Kite, que ha liderat la classificació juvenil del circuit de principi a fi, signant aquest esperançador segon lloc en la general del circuit i que li ha propiciat recollir, a part dels cinc-cents euros del primer juvenil, els mil euros del seu segon lloc en les Formula Kite Spain Sèries 2019. 

Axel Mazella gana les Formula Kite Spain Sèries Tarifa 2019

Axel Mazella, campió d’Europa de Formula Kite, no ha deixat opció als seus rivals en l’última parada de les Formula Kite Spain Sèries 2019 celebrades a la platja tarifeña de Valdevaqueros aquest cap de setmana aconseguint quasi la regata perfecta en liderar huit de les nou mànegues disputades al llarg del cap de setmana. 

Durant la primera jornada en Tarifa de les Formula Kite Spain Sèries un vent de ponent moderat i lleugerament anortado va deixar exhaustos als trenta-huit regatistas inscrits en l’última prova de la temporada d’aquest circuit nacional de kitefoil després de completar les cinc mangues programades. 

El vent variable, amb intensitats entre 10 i 18 nusos, va exigir màxima concentració a uns regatistas que van eixir a l’aigua hiperestimulados propiciant escenes de màxima tensió en les eixides i passos de boies, deixant tot per decidir en la jornada final de les Formula Kite Spain Sèries.

La jornada dominical va començar el dia amb una complicada predicció per l’escassetat de vent però passats uns minuts del mig dia Èol no va voler faltar a l’última jornada de la temporada de les Formula Kite Spain Sèries 2019, obsequiant les que probablement són les millors condicions per a la pràctica d’aquesta modalitat de vela olímpica. Un vent de ponent estable d’entre 8 i 11 nusos amb mar plana va propiciar quatre espectaculars mànegues amb eixides iconogràfiques que quedaran gravades en tots els espectadors que van gaudir de les regates des de les instal·lacions del BiBo Watersports a la platja de Valdevaqueros. 

Un podi internacional 

Deu van ser les nacionalitats que van participar les Formula Kite Spain Sèries celebrades en Tarifa. Una representació rècord en una prova espanyola que va vindre acompanyada per un nivell excel·lent en l’aigua, venent-se molt car un lloc nacional en el podi que ha tancat aquesta temporada, sent França, Bulgària i Itàlia els que van copar les tres primeres posicions. 

Axel Mazella, Alexander Bachev i Mario Calbucci van rebre els seus respectius premis de mans de Paco Ruiz, alcalde Tarifa, Francisco Araujo, regidor d’esports i Lucia Trujillo, regidora de turisme. 

L’espanyol Alejandro Climent, va ser el primer espanyol demostrant que continua sent el regatista més en forma de l’esquadra nacional. Amb un meritori quart lloc es va quedar a un pas de pujar al primer escaló dels triats.

En categoria femenina Espanya si va aconseguir entrar en el disputat podi d’aquestes Formula Kite Spain Sèries de mà de Gisela Pulido, que en la seua primera regata a Espanya des que navega en aquesta classe olímpica va conquistar la tercera posició després de la regatista russa Valeria Garashchenko i la polonesa Julia Damasiewicz, primera i segona respectivament. 

Info:Formula Kite Spain Sèries 2019 | Fotos ©Toni Forqués