Els clubs nàutics d’Espanya es reivindiquen a Màlaga com a generadors de riquesa econòmica i social

Els clubs nàutics d’Espanya es reivindiquen a Màlaga com a generadors de riquesa econòmica i social

“Hem d’unificar conceptes per a transmetre a la societat un missatge que ens identifique amb la nostra activitat nàutica recreativa i perquè cada club puga desenvolupar-los amb independència de la seua capacitat”, ha assegurat el president de la Confederació Espanyola d’Associacions de Clubs Nàutics (CEACNA), José Jaubert, durant la clausura de l’IV Simposi Nacional de Clubs Nàutics que des del dijous i fins hui ha tingut lloc a Màlaga.

Més de 300 professionals han debatut durant tres dies a l’Auditori Edgar Neville de la Diputació de Màlaga sobre matèries com a política portuària, organització d’esdeveniments esportius, la comunicació, la transformació digital o la necessitat d’incorporar la sostenibilitat i el compromís social corporatiu a la gestió dels clubs, entre altres matèries.

“Volem que els ciutadans vegen que les nostres activitats són compatibles amb la sostenibilitat del medi ambient i impliquen una responsabilitat social corporativa”, ha apuntat Jaubert, qui també presideix l’Associació Canària de Clubs Nàutics.

En la lectura de conclusions, conduïda per la presidenta del RCN de Gran Canària, Maica López, i pel gerent de la CEACNA, Carlos Torrado, s’han abastat qüestions com els últims avanços tecnològics al servei de la gestió dels clubs, l’obertura a nous usuaris i a noves activitats o l’apoderament del soci.

Al fil d’aquesta última qüestió, el gerent de l’Associació de Clubs Nàutics de Balears, Rafael Palmer, ha evidenciat el poder del socis com a “amos dels clubs a través dels òrgans de representació” i la seua col·laboració activa en les xarxes socials.

Juan Manuel González, president de l’Associació de Clubs Nàutics d’Andalusia, ha assenyalat que a poc a poc l’entitats incorporen a la seua gestió els últims avanços tecnològics com l’oficina sense papers per a donar un millor servei als socis.

Víctor Montero, en representació de l’Associació de Clubs Nàutics d’Astúries, ha incidit en els diferents models de relació amb els socis i les estratègies en xarxes socials.

La renovació de les concessions, segons el president de l’Associació de Clubs Nàutics de la Comunitat Valenciana, José Antonio Chapa, ha de tindre en compte la singularitat que aporten els clubs a l’hora de generar riquesa i comunitat en els entorns on se situen.

Per part seua, el president de l’Associació de CN de la Regió de Múrcia, José García-Bravo, ha opinat que els clubs nàutics han de manejar amb habilitat la necessitat d’obrir-se a nous usuaris i activitats amb el desig de mantindre’s amb els mateixos socis.

Javier Ruiz, president de l’Associació Gallega de Clubs Nàutics, s’ha mostrat partidari que les entitats donen exemple de bones pràctiques mediambientals.

Francisco Manuel de la Torre, alcalde de Màlaga, ha clausurat el simposi destacant l’oportunitat turística que ofereix la nàutica d’esbarjo, asi com “els valors socials que transmeten els clubs nàutics”.

L’IV Simoposio de Clubs Nàutics s’ha consolidat com el principal fòrum de debat de la gestió social de la nàutica d’esbarjo a Espanya gràcies a la creixent influència de la Confederació Espanyola d’Associacions de Clubs Nàutics, que aglutina a 150 clubs repartits per tot el terrirorio nacional, el 75% dels existents. “Som la patronal dels clubs i aquest simposi ha servit per a posar de manifest la nostra rellevància no solament en l’àmbit de l’esport nàutic, sinó també social, turística i econòmica”, ha conclòs Carlos Torrado, gerent de la CEACNA, que ha qualificat de “èxit rotund” la trobada celebrada a Màlaga, en l’organització de la qual també han participat l’Associació de Clubs Nàutics d’Andalusia i el Real Club Nàutic El Candado.