Un centenar d’embarcacions participen en el Trofeu Llevant de vela lleugera

Un centenar d’embarcacions participen en el Trofeu Llevant de vela lleugera

El Real Club Nàutic de València ha celebrat aquest cap de setmana el Trofeu Llevant de vela lleugera, l’última regata de vela lleugera de 2019, que ha reunit 109 embarcacions i quasi 200 regatistas de les classes Snipe, Optimist, Classe A, Làser i 29er. La base de regates del club valencià ha viscut l’ambient de les grans cites, gràcies a la resposta de les diferents classes a la convocatòria, que ha atret a flotes d’Eivissa, Palma de Mallorca o Madrid, entre altres, i al creixement de classes com Snipe i Optimist que auguren un prometedor futur per a la vela lleugera del club valencià.

Durant la primera jornada de competició, ahir dissabte, es van completar les tres proves previstes per a totes les classes, amb un vent que va començar bufant de ponent i roló posteriorment a sud-est. Hui diumenge la regata s’ha avançat a causa de la previsió de fort vent de ponent, aconseguint així completar el programa total de cinc proves per a la majoria de classes.

Zabalúa i Moysan vencedors en Snipe

La classe Snipe ha sigut la més nombrosa, amb 43 embarcacions en lliça, ja que la prova era puntuable per a les Snipe Winter Sèries, programa creat en el RCN València per a convertir en club en seu hivernal d’entrenament per a regatistas de tota Europa. La parella valenciana formada per Agustín Zabalúa i Louis Moysan, pràcticament imbatible amb quatre primers llocs i un segon que han descartat, s’han coronat campions, amb el duo mallorquí format per Víctor Pérez i Juan Carlos Serrà segons i els madrilenys Fabio Bruggioni i Eduardo Molina completant el podi.

Quicorras i Filippo s’imposen en 29er

La parella del RCN València formada per Quicorras Urios i Filippo Binetti està simplement imparable, i a la seua llarga llista d’èxits aquesta temporada han sumat la victòria en aquest Trofeu Llevant de vela lleugera, amb la segona i tercera plaça també per al club valencià, amb Sergi Soler i Stijn Gast i Sara i Isabel Momplet, respectivamte, i proclamant-se aquestes últimes campiones femenines.

Carlos Sánchez i Pablo Sánchez manen en Làser
El valencià Carlos Sánchez ha estat brillant en les cinc proves disputades, en les quals ha fet cinc primers i un segon que s’ha descartat quedant vencedor general, amb la segona plaça per a Isidro Codoñer i tercera per a Nikola Georgiev.

Per part seua, Pablo Sánchez del RCN València també s’ha fet amb la victòria en Làser 4.7, amb quatre primers i un tercer que s’ha descartat, i amb el madrileny Alfonso Moreno en una ajustada segona posició i Pablo Bellver tercer.

Tres proves per a Classe A

Els regatistas de Classe A ha disputat un total de 3 proves durant el cap de setmana, que han donat la victòria a Rafeta Gómez, seguit de Toni Ballester i amb Abdón Ibáñez tercer.

Un flota d’Optimist en creixement

La classe infantil Optimist també ha reunit un bon nombre de participants, amb un total de 36 unitats competint en les classes A, B i C, una bona mostra del creixement d’aquesta classe formada per la nova generació de regatistas del club. Mentre els Optimist A han completat el programa complet de 5 mangues, els B i C han disputat un total de 4.

El campió en Optimist A ha sigut un regular Mateo Codoñer, seguit de Pablo Moreno i amb Cars Espí tercer, tots ells del RCN València, i amb la seua companya de club Irene de Tomás vencedora femenina. En Optimist B la victòria ha sigut per a Juan Alapont, amb Gabriel Sánchez segon i Ángel Escudero tercer, tots dos empatats a punts, i amb Marta Ferrando campiona femenina. Finalment en Optimist C Lucas Marín ha estat brillant amb tres tercers i un sisé que s’ha descartat, fent-se amb la primera plaça del podi, seguit de Luis Montánchez i Lucca Rampi.

El lliurament de trofeus ha comptat amb la presència del president del RCN València, Alejandro Fliquete, el capità de flota de vela lleugera Rafa de Tomás, així com capitans de flota i secretaris de diverses classes.